Prajitura “OAZA DESERTULUI”

  • 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • 1 praf copt
  • coaja de lamiie sau zahar vanilat
  • Toate se amesteca foarte bine pina la omogenizare.
  • 6 albusuri se bat spuma
  • Se adauga 250 gr. nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 125 gr. faina
  • Toate acestea se amesteca cu prima compozitie, se pun in tava, apoi se dau la cuptor.
  • GLAZURA
  • 6 galbenusuri se amesteca foarte bine cu 250 gr. zahar pudra si zahar vanilat pina devin o crema.
  • Jumatate din cantitatea de glazura se pune peste prajitura, cind prajitura este coapta doar de jumatate.
  • Se pune din nou la cuptor(la foc mic) pina se intareste glazura.
  • Dupa ce prajitura s-a racit, se pune pe o planseta in asa fel incit partea cu glazura sa fie pe planseta.
  • Cealalta cantitate de glazura se pune peste cealalta parte a prajiturii si se pune la rece pina a doua zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *