Cartofi umpluti cu brinza
- INGREDIENTE:2 Kg cartofi, 250 brinza de vaca, 50 g brinza framintata de oaie, 50 g cascaval, 50 ml lapte, 100g smintina, 50g unt, 50g piine, 2 oua, boia dulce de ardei, marar.
- cartofii integi se spala se fierb de jumatate, apoi se curata de coaja si se scobesc la mijloc.
- Umplutura se prepara din brinza de vaca, brinza de oaie, o felie de piine inmuiata in lapte, un ou, miezul cartofilor si jumatate din cantitatea de smintina, mararul tocat fin, sare si boia de ardei dupa gust.
- Se umplu cartofii si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
- Cascavalul ras se amesteca cu un ou batut si se toarna peste umplutura.
- Se dau la cuptor timp de 15 minute.
- Se servesc calzi cu smintina deasupra.