Conopida cu ciuperci

  • INGREDIENTE: o conopida mare, 500g ciuperci, 2 linguri faina, 2 linguri unt, 1 cana si jumatate de lapte, 1 galbenus, 2 linguri unt, 1 lingura brinza rasa, sare, zeama de lamiie.
  • Se alege o conopida mare , se spala si se fierbe in apa cu sare .
  • dupa fierbere se desface in bucatele.
  • ciupercile se taie in felii subtiri si se inabusa in unt
  • se face un sos dintr-o lingura de unt, doua lnguri de faina si lapte.Cind sosul este gata se amesteca cu galbenusul , citeva picaturi de lamiie si sare.
  • Intru-un vas uns se aseaza :un rind de buchetele de conopida, un rind de ciuperci si din nou conopida.
  • Se toarna, sosul se pune brinza, citeva bucatele de unt si se da la cuptor pina se rumeneste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *