FRUMUSETEA si APITERAPIA

Mierea, acest produs al stupului de albine poate fi numita zina cea buna a frumusetii. Folosita simpla sau combinata cu iaurt si fructe, mierea alunga oboseala tenului nostru redindu-i prospetimea.

Pentru tenul obosit, mierea poliflora reprezinta o hrana complexa, hidratind si hranind in acelas timp. In aceasta situatie, o lingurita de miere, amestecata cu doua lingurite de apa minerala (careia i s-a scos acidul), poate fi o masca hidratanta foarte buna.

In cazul persoanelor cu cearcane, mierea de tei aplicata pe zona respectiva timp de 15 minute, apoi indeparata cu ceai de tei, da rezultate remarcabile. Tratamentul se v-a aplica 10 zile consecutiv.

Mierea de conifere, care este foarte bogata in saruri minerale, are actiune antiseptica si antiinflamatorie. O masca din aceasta miere amestecata cu galbenus de ou de prepelita, este recomandata tenurilor iritate si sensibile la soare si vint. Masca se aplica macar o data pe zi.

In cazul tenurilor cu acnee se obtin rezultate bune aplicind mierea (artificiala) de leurda care se poate prepara astfel:1kg zahar, 1kg decoct de leurda (10 linguri de floare la 1 litru de apa) si o lamiie. Toate se pun la foc mic. Dupa ce se fierbe siropul se pune lamiia. Dupa ce se raceste compozitia se pune in borcane inchise la culoare. Acest tonic se poate administra si intern persoanelor anemice, care au tenul foarte palid.

Laptisorul de matca, bogat in proteine, hormoni, minerale, enzime, zaharuri si vitamine(A, C, E), este un produs cosmetic fara egal. O fiola de laptisor de matca, amestecata in miere (6 lingurite) si sucuri de fructe in functie de ten, rivalizeaza cu cea mai grozava crema de fata. Se aplica seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *