Colesterolul

Colesterolul este o substanta care se depune pe arterele noastre ajungind sa le obtureze.

Este important pentru sanatatea noastra sa stim ce este colesterolul, cind devine periculos si cum il putem mentine la volori normale.

Care sunt cauzele cresterii nivelului colesterolului?

Sunt doua cauze principale:

  • o predispozitie mostenita genetic
  • o alimentatie nesanatoasa (grasimi,carne de porc,carne de vitel(contine mult colesterol),dulciuri, produse de patiserie)

Colesterolul depinde si de echilibrul energetic, reflectat de greutatea corporala, de virsta, de activitatea fizica, de nivelul hormonului estrogen la femei,(de aceea la femeile aflate la menopauza cind hormonul estrogen nu se mai secreta, cantitaea de colesterol este mai crescuta).

Activitatea fizica crescuta consuma acizii grasi si previne acumularea lor in ficat.

Colesterolul devine dein ce in ce mai periculos pe masura ce inaintam in virsta .

Daca aveti probleme cu colesterolul evitati :

  • Carnea grasa
  • grasimi animale(unt, smintina,frisca, slanina, oua)
  • dulciuri(preparate cu oua, inghetata,creme pentru prajituri preparate cu unt,ciocolata).

Clesterolul poate fi tinut in friu printr-o dieta corespunzatoare, prin exercitii fizice,ceaiuri (ventrilica, anghinare)

  • consumati:mult usturoi,Aloe Vera,tarite de griu.
  • lecitina deasemenea scade nivelul colesterolului.
  • uleiul de somon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *