LONGEVITATE cu BAI de PLANTE

  • Baia cu ace de molid.Este eficienta in cazul afectiunilor reumatice.In apa din cada a carei temperatura nu trebuie sa depaseasca pe cea a corpului se adauga 2-3 miini de ace de brad proaspete.Ramineti in cada20-30 minute,apoi,fara sa va stergeti intrati in pat.In cazul afectiunilor reumatice faceti 2 bai pe saptamina.
  • Baia cu coada calului.Se face o infuzie concentrata din planta uscata si maruntita(2 pumni de planta la 5 litri de apa clocotita)se strecoara si se adauga la apa din cada.Baia dureaza 20 minute si se recomanda in caz de reumatism,nevralgii,eczeme cronice,neurodermite,tulburari ale circulatiei sangvine.
  • Baia cu flori de fin.Se ia o jumatate de kg de flori de fin uscate,se punintr-o oala cu 5 litri de apa si se lasa la fiert 20 minute.Se strecoara ceaiul astfel obtinut si se adauga in cada cu apa la temperatura corpului.Baia se recomanda in caz de afectiuni metabolice si reumatism.
  • Baia cu levantica.Se recomanda a se adauga in apa din cada tinctura de levantica in caz de epuizare nervoasa si tulburari de menopauza.Are efect calmant imediat.
  • Baia cu musetel.Pentru o baie totala sint necesare 100g flori de musetel,din care se va prepara o infuzie.Baia cu musetel este eficienta in cazul ranilor care se vindeca greu,eczeme cronice,hemoroizi.Pentru hemoroizi se recomanda baia de abur cu musetel.Se pune intr-un lighean 50g musetel peste care se toarna 2-3 litri apa clocotita.Se sta cu sezutul deasupra aburilor 10-15 minute.
  • Baia cu obligeana.La farmacii se gaseste extractul finit de obligeana care se adauga la apa din cada conform indicatiilor din prospect.Se recomanda in caz de hipotensiune arteriala cu tulburari circulatorii.Baia nu se face seara,ci dimineata sau inainte de prinz.Are actiune favorabila in starile de epuizare, anemii, boli de metabolism,diabet, distonie vegetativa si oboseala generala.Dupa baie se va lua un repaus de cel putin o ora.
  • Baia cu valeriana.Se recomanda in cazurile de insomnii severe,pentru ca are efect calmant si induce somnul.La o cada cu apa calda la temperatura corpului se adauga 250 ml tinctura de valeriana.baia se face numai seara.
  • Baia cu rosmarin.Se face o infuzie din 50 g frunze de rozmarin la o jumatate de litru de apa clocotita.Infuzia se strecoara si se adauga la apa din cada a carei temperatura nu trbuie sa depaseasca pe cea a corpului.Se sta in cada 20 minute.Acest tratament se recomanda in caz de hipotensiune arteriala,tulburari ale circulatiei sangvine,varice,afectiuni reumatice,luxatii si contuzii.De preferat este ca baia sa se faca inainte de masa,pentru ca efectul sa fie cu adevarat puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *